Nejoblíbenější místo v obchodním centru

Trochu netradiční téma článku, ale zase na druhou stranu, každý z nás už strávil nějaký životní čas pobíháním po obchodním centru a myslím, že mluvím za víc lidí, když řeknu, že všechen ten zmatek, spěch a chaos už jsou někdy trochu moc. Je proto fajn si i v takovém komerčním zařízení 😀 najít nějaký svůj "koutek" kam se můžete jednoduše schovat, když vaši blízcí ještě potřebují (čti mají energii) pobíhat po obchodech.

Moje místo je v tomto případě - knihkupectví . Nevím, proč. Možná proto, že mám pocit, že pokaždé co tam vejdu, plyne tam čas tak nějak jinak než ve zbytku obchoďáku. Panuje tu zvláštní klid, tempo je uvolněné a všichni návštěvníci sem přicházejí se stejnou vášní - číst.

Hodně lidí tohle vůbec nechápe, ale někdy zkuste do knihkupectví jen tak zajít. Nemusíte nutně nic kupovat. Já tam jdu mnohokrát taky jen za účelem užít si ten klid a ticho, které tam panuje. Ve větších knihkupectvích mají většinou i nějaké sedačky, takže se můžete posadit a prolistovat knížky, které vás zajímají. A kdo ví, třeba i když jste sem původně šli bez zamýšleného nákupu, tak si domů přece jen něco odnese, ať už hmotného nebo jen ten klid v duši.

Jaké místo byste označili v obchoďácích za své útočiště?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se donutit razantně uklízet?

To nevíš!